Sider

mandag den 9. marts 2015

Mor er stolt

Er nødt til at prale lidt. Her i efteråret lavede jeg en abe bamse til sønnen efter en opskrift som jeg har købt i stof og stil. Han kom flere gange i processen med et ben, en arm osv og spurgte om den var færdig. Da den endelig var færdig så var jan meget glad. Jeg troede at med tiden så ville han nok glemme den lidt til fordel for den andre ynglings bamser han har. Men nej, den er stadig hans favorit, den han siger han savner når han er træt (når det ikke lige er Mathias fra børnehaven han savner). Så er bare så stolt over at det er lykkes mig at lave noget sønnen er blevet så glad for.

Jeg må viste hellere snart komme igang med en trøje til ældste datter, som hun har spurgt efter længe. Dejligt når børnene vil bruge det man laver, så skal jeg bare finde en løsning så manden også vil ;-).

Når jeg en gang i mellem laver noget på bestilling eller tager penge for at lave noget, så dækker det beløb jeg tager kun for materialerne, tiden jeg bruger på at lave det tager jeg ikke noget for. Grunden til det er at hvis jeg ikke lavede det så lavede jeg noget andet håndarbejde som jeg selv havde valgt og som nok bare kom til at ligge i en skuffe. En anden grund til det er at på rigtig mange opskrifter er der copyright på, det vil sige at designeren har bestemt om man må sælge det færdige produkt eller ej. Rigtig mange (ikke dem alle) siger at man ikke må sælge det, af den årsag at de ikke ønsker at andre skal tjene på det produkt de har brugt tid på at designe. Så for at være på den sikre side og ikke komme til at overtræde nogens copyright så tager jeg kun penge for materialer. 

I weekenden var en af designeren, hvis blog jeg har fundet megen inspiration i, ude for grov misbrug af hendes design, også efter at hun havde gjort opmærksom på at detvar ulovligt. Hvis i har tid så læse beretningen, så forstår i måske også hvorfor jeg er meget forsigtig på det område.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar